De Natuurlijke Eet Leefwijzer
In de 21ste eeuw zijn er 5,3 miljoen mensen in Nederland chronisch ziek (cijfers RIVM), ruim 1 miljoen mensen in Nederland slikken antidepressiva, waaronder 22.300 kinderen, in 2011 kregen 16.000 kinderen een antipsychoticum voorgeschreven. De zorg uitgaven bedroeg in 2012, 92,7 miljard euro, 15,16 euro per dag. Dat geef je toch te denken! Wie worden er hier echt beter van, de Farmaceutische wereld zeker!
 

Op dit moment wordt een depressie behandeld alsof er slechts één oorzaak is. Dat is onjuist. Het resultaat is een behandeling die niet aanslaat als er een andere oorzaak is. Er kunnen namelijk verschillende oorzaken van depressiviteit zijn. Iedere oorzaak vraagt natuurlijk om een eigen behandeling die op de oorzaak aansluit. 

 

Ze hebben verschillende oorzaken en vragen om een verschillende behandeling. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, waardoor een behandeling dan niet of onvoldoende werkt. Een depressie kan worden ingedeeld op basis van de neurotransmitters – signaalstofjes in de hersenen – serotonine, dopamine en GABA.  Bij een serotonerge depressie is er een tekort aan de neurotransmitter serotonine, terwijl er bij een dopaminerge depressie een gebrek is aan de neurotransmitter dopamine. Je raadt het al, bij een GABA-erge depressie is er een tekort aan de neurotransmitter GABA. 

 

Voorbeeld: Depressiviteit is in verband gebracht met ontsteking. Deze ontstekingen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een ongezond voedingspatroon, psychosociale stress, te weinig beweging, obesitas, roken, een tekort aan slaap, vitamine D-tekort en een ‘lekke’ darm. Er hoeft echter niet altijd sprake te zijn van een ontsteking. Je zal dus eerst moeten uitzoeken of ontsteking bij jou een rol speelt . Met een bloedtest kun je je hs-CRP laten meten. Bij een waarde boven de 3 is er sprake van een ontsteking.

 

Drs. Richard de Leth legt dit uit in zijn blogs, "waarom een behandeling van depresiviteit vaak niet werkt" klik hier

"Een natuurlijke behandeling van depressiviteit (serotonerg, dopaminerg, GABA-erg)" klik hier

 
Maak simpel je website Eigen site maken