De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Gluten is een verzamelnaam voor een groep eiwitten. het betreft hier de eiwitten glutine en gliadine die in meerdere of mindere mate voorkomen in granen als, tarwe, rogge, spelt, gerst, rijst..... Men kan hierdoor een lekkende darm krijgen.

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om granen te eten, maar zo vanzelfsprekend is dit helemaal niet. In de prehistorie at de mens in die tijd voornamelijk, vis, vlees, groenten, fruit, eieren en noten, landbouw zoals men dit nu kent was er niet!

Men had in de oertijd wel wilde granen, maar dit was zeer bewerkelijk om dat dagelijks te eten. We leven nu in de 21ste eeuw, ongeveer 10.000 jaar geleden is de landbouw geïntroduceerd. De introductie van de landbouw zorgde voor een kanteling in ons voedselaanbod. We gingen van zeevoedsel, gevogelte, insecten, knollen, bollen, fruit, noten, naar nieuwkomers zoals granen, peulvruchten, koemelk en vet vlees.

De industriële revolutie heeft daarnaast voor veel processen gezorgd die is onze voeding steeds meer zijn gaan bewerken, met veel "nare"gevolgen voor ons menselijk lichaam en onze gezondheid, zoals allergieën! Bijv. gluten allergie, maar  wat is dat en wat doen gluten nu eigenlijk met je? klik hier.

Maak simpel je website Eigen site maken