De Natuurlijke Eet Leefwijzer
Binnen de klassieke homeopathie speelt voeding geen allerbelangrijkste rol. Dat zal velen verbazen omdat homeopathie nogal eens, abusievelijk, in verband gebracht wordt met gezonde voeding. Uiteraard zal elke klassiek homeopaat gezonde voeding aanraden, maar het vormt niet het centrale punt van de behandeling, welke toch echt geënt is op de zoektocht en uiteindelijke voorschrijving van het homeopathisch geneesmiddel, iets wat vele niveaus dieper werkt dan voeding ooit zou kunnen bereiken. 
 
Wat is gezonde voeding in de ogen van een klassiek homeopaat?
Misverstanden zoals dat er homeopathische voeding bestaat willen wij dan ook graag meteen uit de weg werken. Een goed klassiek homeopaat werkt volgens de zienswijze dat de mens vooreerst een uniek individu is. De klassieke homeopathie wijst dan ook de zogenaamde claims van gezondheidsexperts dat er wetenschappelijk goed voedsel is, wat voor ieder mens goed is, abrupt van de hand. Het meest ‘gezonde’ voedsel (neem sinaasappels, brocolli etc.) hoeft namelijk niet voor iedereen gezond te zijn! Sommige typen mensen reageren zeer slecht op sinaasappels. Uiteraard zijn sommige voedselproducten over het algemeen gezond voor de meeste mensen, maar men kan dus nooit zeggen dat iets per definitie gezond is. Voor elk mens is een ander ‘dieet’ dus goed. De een kan prima tegen zuivel, de ander niet.
 
Hoe speelt voeding dan wel een essentiële rol?
Binnen de klassieke homeopathie is alles erop gericht om genezing tot stand te brengen via het juiste, gelijksoortig aan de klacht, geneesmiddel. Dit middel wordt gevonden door symptomen bij de patiënt na te gaan, zoals op de website  van Homeopatie netwerk staat uitgelegd. Symptomen zijn niet alleen klachten maar ook eigenaardigheden. Daar horen ook voorkeuren en afkeuren van voedsel bij. Lees er meer over klik op homeopathie netwerk.
Maak simpel je website Eigen site maken