De Natuurlijke Eet Leefwijzer

We weten dat voeding en gezondheid samen gaan. Overgewicht kent vele oorzaken 1 ervan is verkeerde voeding simpel. Andere is disbalans van ons lichaam door verschillende oorzaken, pak dan deze oorzaak aan. Dan is het juist goed om te weten wat er mis is om daar dan de juiste voeding bij toe passen. Hier missen de regulieren diëtiste vaak de afslag. Want wat als je oestrogeendominantie hebt je hierdoor veel klachten hebt en aankomt? Hierdoor dikke billen, benen, buik hebt. Waarom is hierbij de rol van de lever zo belangrijk hoe stimuleer je deze?

De term oestrogeendominantie werd voor het eerst gebruikt door de overleden Amerikaanse arts Dr. John Lee. Hij stelde dat het voornamelijk gaat over de disbalans tussen oestrogeen en progesteron en niet puur een teveel aan oestrogenen. In de afgelopen veertig jaar is er een enorme stijging te zien in typische vrouwenziekten als PMS, borstkanker of endometriose. Zelfs meer dan ooit tevoren, zegt de Amerikaanse arts Dr. Michael Lam. Volgens hem begint de puberteit tegenwoordig al gemiddeld rond het tiende jaar, stijgt het aantal vrouwen met vleesbomen in de baarmoeder naar ongeveer 25% en stijgt het aantal gevallen met borstkanker de laatste jaren naar bijna 10% van alle vrouwen.

Dr. Lam stelt dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs is, dat hormonale disbalansen hiervan de belangrijkste oorzaak zijn. Volgens hem komt het aantal vrouwen, van 35 jaar en ouder in het Westen, die last hebben van oestrogeendominantie al in de buurt van 50%. 

Dr John lee bracht toentertijd een zalf op de markt, progesteron zalf. Echter is dit alweer geëvalueerd en heeft men al wat meer kennis opgedaan over dit probleem. Wel doet zijn zalf zijn werk (uit eigen ervaring), dat is zeker, maar het is niet voldoende als je je leefstijl niet aanpast je bestrijd dan alleen een symptoom. Een natuurlijke leefstijl draagt zeker voor 80% mee om je lichaam natuurlijkewijs door de op hol geslagen hormoonfase heen. Progesteron zalf koop je o.a hier

Welke oorzaken kunnen veroorzaakt worden door een onnatuurlijk eetpatroon kunner er veel zijn,1ervan is dus je hormonen. Veel leed start dan ook in de darmen, hierdoor kan men ook meer hinder ondervinden in de bijv. de overgang. Onnatuurlijke voeding verstoort het evenwicht wat begint in de darm. Pas je voeding voorgoed aan. Wat is de rol van de lever hierbij? Allemaal factoren die je moet weten om je lichaam en je hormonen weer in balans te krijgen met de juiste natuurlijke voeding hiervoor.

Meer hierover bekijk de video en of klik op de hormoonfactor overgang info  en oestrogeendominantie. Kortom laat o.a. je hormonen (oestrogeen) je leven niet overnemen, beter laat de natuur het van je overnemen, op een natuurlijke normale wijze. 

Maak simpel je website Eigen site maken