De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Kanker, de meest gevreesde ziekte, regulier is het erop of eronder, maar in samenhang met Complementaire zorg en voeding kan men een beter doel bereiken zeker op kwaliteit van leven.

Tot uiteindelijke genezing, natuurlijk is dit geen gegeven feit, houd dit wel voor ogen. Maar de praktijk leert dat vele mensen hier toch meer baat bij ondervonden. Het nationaal fonds tegen kanker adviseert goede voeding. Voor hun  is die zorg pas compleet als ook voeding, beweging en welzijn deel uitmaken van de behandelplannen. 

 
Door het immuunsysteem worden wij gezond gehouden. Het beschermt ons tegen infecties door micro-organismen en ook tegen verstoringen van binnen, zoals kanker en andere oorzaken van beschadigingen van de cellen. Bij kanker is altijd sprake van een verminderde werking van het immuunsysteem. Kleine kinderen hebben vaak een nog niet optimaal werkend immuunsysteem, wat bij intensieve blootstelling aan ziektekiemen, zoals in een peuterspeelzaal, chronische verkoudheid en luchtwegproblemen ten gevolge kan hebben.
 
Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich er voor in dat mensen met kanker een zo compleet mogelijke kankerzorg krijgen. Voor ons is die zorg pas compleet als ook voeding, beweging en welzijn deel uitmaken van de behandelplannen. Dat gebeurt helaas nog niet overal in voldoende mate. In de zorg rond een patiënt zouden voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en zorgprofessionals gespecialiseerd in psychosociale oncologische zorg een belangrijkere rol moeten krijgen.
 
NTTT, Niet-toxische tumortherapie (NTTT) is de verzamelnaam voor behandelingen van kanker die bestaan uit voedingsvoorschriften en de toediening van niet-toxische (niet giftige) medicamenten. Het is ontstaan als aanvulling op de gebruikelijke behandelingen. Het gebruik van de term orthomoleculaire therapie tegen kanker en niet-toxische tumor therapie loopt door elkaar en er wordt dus bijna hetzelfde mee bedoeld.
Maak simpel je website Eigen site maken