De Natuurlijke Eet Leefwijzer
Het Voedingscentrum geeft er geen richtlijn voor, maar Team Superfood.nl vinden dat je zeker 3x per week kurkuma zou moeten eten. Niet omdat ze het zelf verkopen, je kunt het namelijk ook zelf vers kopen op de markt. Zolang je het maar met peper combineert.

Je hebt vast eerder over kurkuma en zijn wonderlijke eigenschappen gehoord. Wanneer er een eeuwenoud middel met genezende eigenschappen wordt ontdekt, worden mensen wild. Maar is het waar? Is kurkuma echt zo'n wondermiddel? Het antwoord is: ja.

Kurkuma zou wel eens het grote missende ingrediënt tegen veroudering kunnen zijn. 
Uit diverse grote onderzoeken is namelijk gebleken dat het een ongelofelijk krachtige antioxiderende werking heeft. 
Kurkuma ondersteunt de werking van de lever om het lichaam vrij van gifstoffen te houden, versterkt het immuunsysteem, werkt preventief tegen allerlei ziekten en gaat zo de veroudering van het lichaam tegen.
Het lijkt er op dat echt iedereen baat zou kunnen hebben bij dit kruid.

Maar is een addertje. 

Het gaat niets voor je doen als je het alleen maar toevoegt aan je maaltijden. Het is namelijk zeer slecht opneembaar door de darmen. Dit probleem is echter op een eenvoudige manier op te lossen. Uit onderzoeken is gebleken dat als je kurkuma inneemt in combinatie met zwarte peper, de opneembaarheid van kurkuma sterk toeneemt. 
(Shoba et al., 1998) Voeg je er vervolgens ook nog gezonde vetten aan toe, dan 
vergroot je de opneembaarheid nog verder (Prasad et al., 2014).

In India weet men dit al heel lang en combineert men kurkuma met alle andere essentiële specerijen en goede vetten tot een heerlijk drankje: Golden Milk. Team superfood hebben het recept voor je samengesteld tot een ready-to-mix poederdrankje, waar je alleen nog warm water of warme melk, kokosolie of ghee 
en eventueel wat rauwe honing aan toe hoeft te voegen. 
 
25 eigenschappen van Kurkuma die je nog niet kende klik hier
Maak simpel je website Eigen site maken