De Natuurlijke Eet Leefwijzer
Sinds ik weer op de natuurlijke leefeetwijze zit, voel ik me echt vitaler, beweeglijker etc., maar merkte dat mijn hormonen nog even een laatste zetje nodig had. Wederom de hormoontest gedaan van de hormoonfactor en zag dat ik een behoorlijke sprong vooruit had gemaakt voor zeker 70 % weer in balans. Omdat laatste zetje te krijgen, klopte ik aan bij Prima balans. 
 
Zestig procent van de vrouwen ervaren tijdens de overgang klachten zoals opvliegers, slapeloosheid en nachtzweten. Als vrouwen in de overgang komen, hebben zij ook een hoger risico op depressie, oestrogeendominatie, of andere op hol geslagen hormoon klachten. Het is onbekend om hoeveel vrouwen het precies gaat.
 
Er zijn 3 fase die een vrouw ondergaat wanneer de overgang start, de pre-menopauze, peri-menopauze en de laatste de menopauze. 
 
Regulier bestrijd alleen de kwaal, maar lost de oorzaak niet op een natuurlijke wijze op. Ze stellen je gerust dat de meeste klachten overgaan en schrijven bijv. chemische oestrogeen voor, antidepressiva, de pil mits men nog menstrueert of bloeddrukverlagend. Dit helpt het menselijk lichaam echt niet op een natuurlijke wijze er door te komen, vroeg of laat heckt je lichaam ergens.
 
Welke weg kan je nog meer bewandelen?
 
Homeopathie o.a. Het verbetert de depressie met 5 punten op de Hamilton depressieschaal, fluoxetine met 3.2 op de Hamilton depressieschaal (schaal van 0 tot 52). Een verandering in meer dan drie punten wordt als klinisch significant beschouwd. Overgangsklachten namen significant af in de homeopathie groep, ten opzichte van de fluoxetine-en placebogroep.
 
Een gezond voedingspatroon met een gezonde levensstijl zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde hormoonhuishouding. Er zijn bepaalde groenten die extra ondersteunend werken. Dit zijn de groenten die behoren tot de familie van de kruisbloemigen, zoals broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes. 

Alle groenten uit deze familie bevatten diindolylmethaan, kortweg DIM genoemd, een stof die hormoon balancerend werkt. DIM is een fytonutriënt dat het lichaam een handje helpt om oestrogeen te verteren en af te breken. Bij het eten van kruisbloemige groenten wordt DIM in het spijsverteringskanaal gevormd uit indol-3-carbinol (I3C). 
 
Naast natuurlijke voeding zijn er ook bioindentieke middelen. Het is aan te raden dit niet zomaar op eigen houtje te kopen, test eerst of je al in de meno pauze zit. Of ga naar een natuurarts, of naar bijv een vrouwe poli in Boxmeer.
 
  1. Bio-identieke progesterongel: Deze kreeg ik voorgeschreven van prima balans. Ben er zeer tevreden over. Zeker om door het laatste zetje heen te komen.
  2. Utrogestan in pilvorm: Dit is bio-identiek en werkt sterker dan progesterongel..
 
Leest verder wat je er zelf nog meer aan kan doen, klik hier 
 
 
Maak simpel je website Eigen site maken