De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Amber Albarda wees mij de weg in 2010 door haar boek EET JEZELF MOOI, SLANK & GELUKKIG. Ze wees mij er weer op hoe dichter bij de natuur je je voeding nuttigen des te beter voer je OERlichaam. Het heeft mij in de loop der jaren veel kennis ervaring in voeding opgeleverd tot op de dag van vandaag. Amber heeft mij weer terug gebracht naar de basis die voor iedereen van belang is.

Door deze leefwijze toen toe te passen, ben ik ook in een jaar 18 kilo kwijt geraakt. Maar toen kwam het, de overgang van een vrouw……….de verslapping in je voedingspatroon, hoe goed ik het ook weet, weet wat je eet, maar het weer toepassen en een thuisfront die wat de boer niet ken niet eet……..wordt het al gauw lastig heel lastig. Door mijn overgang kwam ik ook weer langzaam aan, gelukkig heb ik mijn snoepgedrag niet opgepakt zoals voor 2010, dat scheelt een stuk, maar dat aankomen zinder mij niet.

Dit moet anders op de site van natuur diëtiste Nederland kwam ik uit bij Nederland Slank Metabolic balance het programma sprak mij aan. Waarom niet aankloppen bij Amber zal je misschien denken? Nou de bloedanalyse sprak mij aan bij Nederland Slank. Ook hun aanpak sprak mij grootens deels aan, wat ik ook o.a. herkende vanuit Amber. Alleen de prijs sprak mij zeker niet aan en hield mij nog even tegen. Maar nadat ik weer op de weegschaal stond na enkele weken en er weer een kilo bij was, dacht ik, nu is het genoeg! Stok achter de deur is nu nodig! Nou meer balk achter de deur in deze, gezien de prijs.

Dus aangemeld, persoonlijk voedingsplan gekregen na het bloedprikken. Maar dan kom je er achter hoe lastig dit is om dit weer in je dagelijks patroon te krijgen, hoe een kudde dier een mens is en in een vast patroon raakt van eenzijdigheid. Als een vreemde eend waande ik mij in de winkel met mijn boodschappen lijst. Ook om deze leefstijl weer in je dagelijks ritme te krijgen en er een patroon in vinden is een hele uitdaging, zeker leuk en de moeite waard. Ben nog pril bezig sinds 4 mei 2017, maar fase 1, 2 dagen detox kuur, bracht mij gewicht al naar beneden Joepie!

Opmerking; Nederland Slank, hebben de regel 35 ml water drinken per lichaamsgewicht, stel je weegt 90 kilo, dan zou men dus 3,15 liter per dag moeten drinken. Hier gaf ik tegengas bij, trap hier dan ook niet in, wat zij ook voor spiegelen, met zout ect erbij. Als u te veel water (in korte tijd) drinkt, dan kunnen uw nieren het niet meer bijhouden. Wat zijn de gevolgen van te veel water drinken lees je hier en hier. Echter water drinken is wel belangrijk voor ons lichaam, maar niet om af te moeten vallen, houd dit wel gescheiden van elkaar. 

Ook het drinken en eten van soja producten stond op mijn lijstje, zou ik laten waarom? Veel mensen weten niet de gevolgen van Soja producten. Vele soja producten is van genetisch gemanipuleerde (ongefermenteerde) soja gemaakt dus niet zo best voor je gezondheid, plus dat het onze natuur ernstig schaad. Er worden enorme hoeveelheden oerbossen gekapt om aan de vraag naar soja te kunnen voldoen. Dit is niet alleen voor menselijke consumptie, ook voor dierlijke. Wat houd genetisch gemanipuleerde soja in? klik hier.  Als je kiest voor een soja product, kies dan voor gefermenteerde soja producten zoals tempé, sojasaus of miso. Gefermenteerde sojaproducten zijn voorverteerd door bacteriën en daardoor beter voor onze darmen.

Kan mijn voorstellen poeh 900 euro, inmiddels is het ook mogelijk gespreid te betalen bij Nederland Slank, maar in mijn ogen blijft het nog een behoorlijke te hoge prijs.

Raakt het jou in je beurs, dan raad ik mensen toch aan om kennis te maken met de eet leefwijze van andere bekwaamde deskundige klik hier

Ook kunt u contact met mij opnemen via de mailen, inmiddels heb ik genoeg ervaring opgedaan om u eetpratroon te doorbreken.

Jolanda 25 september © 2017

 

Maak simpel je website Eigen site maken