De Natuurlijke Eet Leefwijzer
Wist je dat overgewicht je dan een teveel aan Aromatase enzym hebt. Aromatase is een enzym in ons lichaam dat onder bepaalde omstandigheden testosteron en progesteron versneld omzet in het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Wat weer kan leiden tot oestrogeen dominantie. 
 
Wat is oestrogeen dominantie: Bij oestrogeen dominantie is er vaak een te hoog aan 4oh en 16oh en een tekort aan 20h. De 4oh geeft pijnlijke borsten, de 16oh de overige klachten. De 2oh is gunstig maar vaak te laag, zwak werkende oestrogeen. Doordat er te weinig progesteron is t.o.v. oestrogeen, is er
geen goede balans tussen deze twee en is oestrogeen dominant geworden. Oorzaken kunnen zijn o.a. slechte leverwerking, overgang. Door oestrogeendominantie kan schildklierhormoon niet goed in de cellen komen waardoor er symptomen van een trage schildklier ontstaan.
 
Hoe kan je dit aanpakken?
Als eerste kijk naar je leefstijl, indien nodig pak deze aan. Scherp je voeding o.a. aan met, groene groente, koolsoorten, zeekraal en algen. Een supplementen met dim, een stofje wat je in de koolsoort aantreft, aangevuld met indoline, deze stimuleert de lever om het overtollig oestrogeen uit het lichaam te drijven. Let wel op dat het supplement uit koolsoort extracten bestaat, gebruik het dim supplement als aanvulling, het is de bedoeling dat op den duur je natuurlijke leefstijl het gaat overnemen. Probeer iedere maaltijd te laten bestaan uit koolhydraten, vetten en eiwitten. 
  
Je kunt ook een afspraak maken met een vrouwen poli bijv. in boxmeer en lelystad 
Maak simpel je website Eigen site maken