De Natuurlijke Eet Leefwijzer
En daar zat ik, in Vianen bij workshop Persoonlijk Leefstijlplan op 3 febr 2018..
Wat een prachtig persoon drs. Richard de Leth, die zijn kennis super goed doorgeeft. Van kop tot teen, alles kwam voorbij, je brein, lever, alvleesklier en waarom de moderne mens zich ziek eet. Normale mensen in een abnormale omgeving, hoe ga je hier mee om? Hoe blijf je uit het zorgstelsel?
 
Een mooie feit vond ik dat Richard zei: “ het feit dat mensen granen eten is het zelfde als een tijger die gras eet”.
95% procent van de ziektes komt door een onnatuurlijke leefstijl. 8,2 miljoen mensen zijn chronisch ziek, maar we hebben een fantastische economie. Want in de zorg leren je ze niets over de geneeskracht in voeding...... dan zou men niks verdienen, Unilever zou niks verdienen, de farmacie niet. Nee de patiënt staat in de zorg niet centraal.
 
We eten namelijk te weinig eiwit, dwz actief eiwit, want in een plofkip zit nauwlijks eiwit. Ewit zit veelal in de ontwikkelde spieren, spieren die in beweging zijn. Dieren die nooit of nauwelijks buiten komen..... vul maar in.
Zelfs in eieren zit minder eiwit dan ooit was, hoe komt dat? Door de onnatuurlijke omgeving van de kip, (trouwens van vele veedieren), die bijv. geen insecten, wormpjes eet waar het eiwit in zit, maar onnatuurlijk gevoerd wordt, weinig beweeg etc, dit gaat ten kostte van het ei, vlees, dier en uiteindelijk de mens. Kortom de o.a.bioindustrie is abnormaal.
 
De natuur zit logisch en goed in elkaar, je moet het alleen snappen en de moderne mens snapt ut niet meer, die vinden unilever, fasfood etc normaal, das toch abnormaal?
 
DHA is nodig voor de hersenen, maar we eten te weinig vet, bang gemaakt, bang om dik te worden bijv. Te weinig Vet maak je juist dik en aangezien onze hersen het DHA nodig heeft, doen we onze hersen te kort, met als gevolg alzheimer.
 
Water drinken, hier zijn we ook de weg in kwijt. 2 liter per dag, een fabel, Richard legde dit zeer logisch uit.
Wist je dat bij steeds slokjes water je immuunsysteem in de weer moet? Water is niet steriel dus je immuunsysteem moet in de weer om het gevaar uit je lichaam te krijgen. Je krijgt dan een overactief immuunsysteem.
Daarom is het beter ineens een bulk water te drinken bijv 3 keer op een dag, tijdens het eten. En naar je dorst hebt, je lichaam geeft dat aan.
 
Dit geldt ook voor tussendoortjes. Je zet bij alles wat je eet of drinkt je immuunsysteem aan, zeker als het om fasfood gaat etc, is je lichaam helemaal de klos. Het krijgt geen rust. Daarom is het goed om 3 keer daags te eten, goed te eten, minimaal 5 uur rust voor de volgende maaltijd, zo komt je immuunsysteem ook tot rust, voor de volgende maaltijd.
 
Gewoonweg weer een hoop geleerd. Hoe ons lichaam reageert in een abnormale omgeving en waarom.
Uiteindelijk ga je met je persoonlijke leefstijl plan naar huis. Kan een ieder deze workshop aanbevelen.
 
Wil jij ook weten hoe je, je persoonlijke leefstijlplan kan maken klik hier
 
Gezonde Groet Jolanda
Maak simpel je website Eigen site maken