De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Uit eigen ervaring weet ik als geen ander wat het is en wat dit met je doet, PMS.

Na de bevalling van onze dochter in 1988, waarbij ik veel bloed verloor,

bleef ik veel moe, voelde mij down etc. Na ander half jaar kwam ik erachter dat ik wel eens PMS kon hebben. Regulier kwam je toen niet ver, aan de hormoon tabletten no way.

 

Ik ben toen naar een klassieke homeopaat gegaan, deze kreeg mij weer holistisch en mijn hormonen kwamen weer in balans, voelde mij fitter dan ooit. Kreeg het middel lachesis voorgeschreven. Let op, dit wil niet zeggen dat elke type vrouw met PMS dit middel kan innemen. Iedere mens is uniek en is een ander type, er komt dus meer bij kijken om het juiste middel bij PMS bij het juiste type te geven. Schakel daarom een klassieke homeopaat in, zeker bij ernstige klachten.

 

Ook de pil was geen uitkomst meer voor mij, wellicht had deze bij gedragen aan de hormoon verstoring.

 

Voeding was ik toen nog niet mee bezig, maar goede en natuurlijke voeding draagt zeker bij een stabiele en gezond hormoonhuishouding. Zie ook PMS klachten A. Vogel

 

PMS/premenstruele klachten, Bron Homeopatisch Artsencentrum Utrecht
PMS is de afkorting van PreMenstrueel Syndroom. Premenstruele klachten zijn lichamelijke of psychische klachten die telkens optreden vóór de menstruatie. In ernstige gevallen spreekt men van Pre Menstrueel Spannings- syndroom (PMS). 70-80% van de vrouwen in de vruchtbare levensfase, dat zijn de jaren waarin ze regelmatig ongesteld zijn, heeft wel eens premenstruele klachten.

 

De verschijnselen variëren van een dagje labiel of lichte hoofdpijn, tot behoorlijk depressief of zware hoofdpijnaanvallen, vanaf twee weken voor de menstruatie. Andere veel voorkomende verschijnselen zijn: huilbuien, eetbuien, spierpijnen, rugpijn, opgezwollen gevoel, opgeblazen buik, gespannen borsten, gewichtstoename, acne, meer of minder zin in seks, verkoudheid. Na het begin van de menstruatiebloeding of na de eerste dag verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon. Premenstruele klachten komen het meest voor bij vrouwen tussen 25 en 35 jaar. Bij ongeveer 4 % van deze vrouwen wordt de diagnose PMS gesteld.  

 

Voor reguliere behandeling van PMS bestond er lange tijd niets anders dan hormonen, maar het effect daarvan is niet overtuigend aangetoond. Veel vrouwen hadden last van de bijwerkingen. Tegenwoordig worden medicijnen ingezet die ook wel bij depressies worden voorgeschreven, de zogenaamde SSRI’s (Selective Serotonine Re-uptake Inhibitors). Deze kunnen enkele weken per cyclus worden ingenomen. Toch zijn er veel vrouwen die deze medicijnen liever niet willen nemen, of bij wie de klachten niet zo ernstig zijn dat de bijwerkingen opwegen tegen de positieve effecten. Voor deze vrouwen is homeopathie een veilig alternatief met nauwelijks bijwerkingen. Daarbij komt dat homeopathische behandeling zich richt op de hele mens, terwijl reguliere behandelingen er vaak op gericht zijn om afzonderlijke premenstruele symptomen te bestrijden.

 

 

 

Maak simpel je website Eigen site maken