De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Moeder natuur is geweldig. Via een ingenieus doordacht systeem heeft ze uitgedokterd hoe ze ons mensen in de best mogelijke conditie kan houden. Houd jij je aan het doordacht systeem van moedernatuur, zal je minder geplaagd worden door hinderlijke snackaanvallen en (chronische) ziektes.

 

De keerzijde van de medaille is, dat als we iets eten dat in een fabriek in plaats van in de natuur is gemaakt, ons lichaam het niet herkend als voedsel. Het raakt in de war en gaat haperen.

 

Lightproducten, fastfood, chips, suiker, witbrood etc., zijn allemaal dood voedsel, tijdens het bewerkingsproces volledig gestript van hun eigen natuurlijke voedselwaarde. Deze producten zijn zo onnatuurlijk dat je lichaam/organen ze als giftstoffen classificeert en druk in de weer gaat om ze te elimineren. Hierdoor houd het geen tijd meer over om te doen waar het menselijk lichaam oorspronkelijk voor gemaakt is; energie produceren, je beschermen tegen bacteriën en (corona) virussen, vet afbreken, cellen voedden en oude cellen vernieuwen.

 

De bouwsteen van een beter lijf wordt door moeder natuur geleverd. Hoe meer het afwijkt van de natuur, van natuurlijke en verse producten zoals groente, fruit, noten en zaden, hoe meer het lichaam moeite heeft alles te verteren, af te breken en uit te scheiden, hoe meer lichamelijke klachten, zoals laaggradige ontstekingen.

 

Zodra je je dit realiseert en je raakt ook nog eens gemotiveerd, is het veel gemakkelijker om het evenwicht te bewaren. Voedsel bestaat, of behoort te bestaan, uit verschillende voedingsstoffen. Deze worden geleverd in de vorm van vitamine, minerale, enzymen, aminozuren, water, koolhydraten en vetten. Ze worden onderverdeeld in 4 verschillende voedselgroepen die samen zorgen voor de kern van een gezonde voeding. 

Maak simpel je website Eigen site maken