De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Wist u bijv. dat  ons spijsverteringsstelsel ruim 40.000 jaar oud is. Het lichaam waarin wij rond lopen, is stukke jonger. Sinds het ontstaan van de moderne mens, is het menselijk lichaam nagenoeg niet meer veranderd. Onze geest leeft weliswaar in een moderne wereld van stress, snelle auto’s, fastfood, maar ondertussen functioneert ons lichaam nog net zo als 40.000 jaar geleden.

 

Toen het lichaam zich gevormd heeft en gewend aan een dieet van wat er opdat moment beschikbaar was; fruit, groente (vooral rauw want we hebben niet altijd vuur gekend), noten, en mager vlees, vis. Kortom alles wat de natuur ons leverde, puur en heel belangrijk onbewerkt.

 

Het duurt duizenden en duizenden jaren voordat een menselijk en zelfs een dierlijk ras zich aanpast aan de nieuwe voeding, is ons spijsverteringsstelsel dus nu nog grotendeels ingesteld op de voeding van toen. De voeding van nu daar is ons lichaam dus niet op ingesteld, dus van oerlichaam zijn we nu een oervetlichaam aan het creeren. Tis maar dat u het even weet.

Maak simpel je website Eigen site maken