De Natuurlijke Eet Leefwijzer

Dat vet slecht is stamt uit de jaren 60. De conclusie dat voornamelijk verzadigd vet is, komt van een nogal frauduleuze wetenschapper genaamd Ancel Keys.

 

Ik liep in de AH to go binnen. Een man stond bij de koelingen en vroeg mij in het Engels: waar kan ik de halfvolle melk vinden? Ik was benieuwd naar waarom hij per se de halfvolle melk wilde. Dus ik vroeg "waarom per se halfvolle melk?" Het antwoord was voorspelbaar en luide "daar zit minder vet in".

Ik zei: "Dat zijn de gezonde vetten, niet de slechte."

 

Ik weet overigens dat deze strategie verre van effectief is. De meeste mensen luisteren niet naar je. In dit geval keek de man mij ook verward aan en ging verder met zijn zoektocht.

 

Het is bizar wat voor impact zijn conclusies hebben gemaakt op onze maatschappij, want letterlijk de halve supermarkt staat vol met 'vetarme' producten, die je net zo goed kan vertalen als 'vet vervangen met suiker' producten kan noemen.

 

Vanaf dat men vetten ging vermijden schoten de obesitas- en diabetesepidemieën verder de lucht in. Naar mijn idee is deze verandering daarvan de grootste reden.

Conclusie: VET IS NIET SLECHT!

 

Alleen een te grote hoeveelheid aan omega 6 vetzuren is ongezond, denk dan met name aan bewerkt en gefrituurd voedsel.

 

Gezonde vetten zijn met name vis, avocado, kokosolie, roomboter en noten.

Dat zijn dus ook precies de vetrijke producten die ik NOOIT zal uitsluiten

 

Bron Oscar Helm

Maak simpel je website Eigen site maken