De Natuurlijke Eet Leefwijzer
Vitamine we worden er mee doodgegooid en als je goed eet is het dan wel nodig? Welke vitamine zijn het beste? Moet ik multi vitamine nemen of nou niet? In Nederland staan onze waarde om iets in je bloed te kunnen vinden laten we zeggen, op zuinig. Bij een reguliere arts krijg je dan ook vaak te horen, geen tekort, of niks gevonden, maar hoe kom ik dan aan die pijnlijke gewrichten?
 
Vitamine's zijn nodig, zeker als je onnatuurlijk eet. Ofwel micronutriënten zijn nodig, het zijn voedingsstoffen die het lichaam in slechts geringe hoeveelheden verbruikt, maar die voor het functioneren en de gezondheid onontbeerlijk zijn, de belangrijkste soorten zijn, Vitamines, mineralen en spoorelementen. Ook als je natuurlijk eet hen je ze nodig.
Maar waarom?
 
Onze voeding bevat onvoldoende Vitaminen! De oorzaak hier van zijn 3 dingen,
1. De jarenlange constante verbouwing van voeding op dezelfde grond.
2. Het manipuleren en doorkweken van voeding op kwantiteit in plaats van kwaliteit waardoor bijvoorbeeld broccoli        inmiddels 2x zo groot zijn als 40 jaar geleden maar per kilo tot wel 80% minder Vitamine C bevat. 
3. Maar ook met de bereiding van het eten kan men de boel bijv. kapot koken. daarom kan men beter het eten             stomen, wokken, grillen of kort koken waardoor het nog licht knapperig blijft.
 
Welke vitamine moet ik nemen? Het makkelijkste is een multi supplement, maar is dat wel goed? Mocht je het kopen, koop dan wel een multi supplement op natuurbasis, (dit geldt ook voor elke enkele vitamine) niet op synthetische basis zoals bijv. de Kruidvat Multivitamines”  ze blokkeren de energie die natuurlijke vitaminen je zouden kunnen geven.
 
Je lever en darmen worden hier ook niet happy van. Synthetische vitamine vinden als je niet goed oplet je weg naar jou darm en de darm zal deze opnemen en aan de bloedbaan toevoegen waar cellen die deze nodig zijn ze op nemen. Het teveel aan vitaminen wordt vervolgens door je lever en nieren verwijderd. De opgenomen ‘vitaminen’ in de cellen presteren alleen niet zoals ze moeten omdat het geen Vitaminen zijn, maar synthetische replica’s die op echt vitaminen lijken.
 
Hoe herken ik nep vitaminen? Simpel, alle levensmiddelen en supplementen waar bij de lijst met ingrediënten vitaminen los staan vermeld zijn altijd synthetisch tenzij nadrukkelijk op de verpakking wordt vermeld dat het om natuurlijke vitaminen gaat. Dit mag namelijk niet bij nep vitaminen. Pas op voor claims als ”met natuurlijke vitamine” dan is 1 echt en vervolgens is de rest alsnog nep. Deze truck wordt vaak gebruikt, of ”met plantaardige /100% natuurlijke ” enz. Laat je dus niet in de maling nemen ook niet door de eigen huismerk advertenties.
 
Voor je een vitamine koopt, lees je eerst goed in? Je kan hier alvast een start maken met deze informatie klik hier
en hier.
 
Mocht je bepaalde klachten hebben, is het misschien goed dat je hierover een (complentaire) deskundiger raadpleeg, bij bijv. een van de bronnen op deze site. In mijn geval kreeg ik van prima balans het advies mee aan supplement gezien mijn oestrogeendominantie.
Vitamine C: 2000 mg
Magnesiumcitraat: 2x200mg
Zinkmethionine of zinkcitraat 2x 15mg
B-complex actief.
 
Er zijn zeker goede natuurlijke multi vitamine, maar zorg zeker dan dat het bij jouw leefstijl en of leeftijd aansluit.
helaas hangt er dan wel weer een prijskaartje aan, kijk ook hoeveel daags je deze moet innemen. Persoonlijk vind ik het handiger 1 keer daags en die zijn er, vaak ook nog leuker voor je portomone. Vergelijk hier natuurlijke multi vitamine.
Maak simpel je website Eigen site maken