De Natuurlijke Eet Leefwijzer
Sinds kort is bekend geworden dat vrijwel alle ascorbinezuur in de VS gemaakt is van mais dat genetisch is gemodificeerd. Als je dus geen GM of GMO ascorbinezuur wilt, kun je het beste vitamine C kopen die niet uit Amerika afkomstig is. Wanneer er op de pot staat dat het vrij is van GM en GMO dan zit je goed, maar dit is echter alleen het geval bij de duurdere merken. Van alle ascorbinezuur in de wereld komt 80% uit China. In hoeverre deze vitamine C genetisch is gemodificeerd konden we niet nagaan, maar kies zoveel mogelijk voor vitamine C waar duidelijk wordt vermeld dat het om een product gaat dat vrij is van genetische manipulatie. Bron A healty life

We onderschatten het belang van vitamine C

In tegenstelling tot alle andere vitamines wordt vitamine C door bijna alle diersoorten zelf aangemaakt. Dat geldt alleen niet voor mensen, apen en cavia’s.

 

In de loop der eeuwen is een aantal omstandigheden, waaronder het klimaat, veranderd. Als de huidige wetenschappelijke theorieën juist zijn, hebben wij (mensen) in principe allemaal een tekort aan vitamine C. Hierbij speelt de steeds snellere productie van gewassen in kassen ook een rol. Voldoende zonlicht is gedurende een bepaalde periode noodzakelijk voor volwaardige groei van vruchten en gewassen.

 

Gerda van Dijk (hormoonfactor), vertelt u meer over het belang van vitamine C, klik hier

 

Maak simpel je website Eigen site maken